Jakthunden som ställer krav på jägaren...!
Ur Jakthunden 1993, text: Rose-Marie Halse

En skalldrivande, grytskarp hund med stor vattenpassion,
som också går att använda till eftersök,
samt till apportör av småvilt.

Denna kärnfulla raskaraktäristik beskriver på ett utmärkt sätt det lilla svartbruna krutpaket, nämligen Tysk Jaktterrier. Den antyder också att det är fråga om en ras som ställer krav på jägaren. Den Tyska Jaktterriern är ingen hund för den som bara jagar ibland och som inte har särskilt mycket tid över för att ägna sig åt hunden. Rasen är energisk, arbetsvillig, intelligent, lättlärd och - arbetskrävande.

En Tysk Jaktterrier behöver få utlopp för sin energi genom jakt och eftersom den har ett starkt psyke kräver rasen också en konsekvent och bestämd ledare.

Men för den som har både tid och de rätta egenskaperna och verkligen arbetar med hunden, infriar den Tyska Jaktterriern högt ställda förväntningar på en allroundhund.

 
Sorry, your browser doesn't support Java.
     
 

En Tysk Jaktterrier söker av stora arealer på kort tid och bidrar med sina korta, intensiva drev till en effektiv jakt på bland annat rådjur, älg, hjort, hare och räv.

Tack vare sin skärpa är Tysk Jaktterriern en utmärkt grythund och många använder den även på minkjakten. En del hundar inom rasen blir också mycket goda apportörer, vilket i kombination med "Tyskens" vattenpassion gör dem oumbärliga på sjöfågeljakten.

Som alltid vid jakthundköp gäller det att välja en uppfödare som medvetet avlar på dugliga och mentalt såväl som fysiskt friska hundar.


Syns ingen meny? Klicka här!
©Webmaster RmH Sidan uppdaterad: 2002-08-29